ARCHLine.XP

ARCHLine.XP 2022

ARCHLine.XP 2022 susține proiectele BIM de la început până la final, de la un designul de concept la modelul 3D, ce include informații complexe și documentație detaliată. Poți crea prezentări captivante cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, cum ar fi materialele RBP, temperatura de culoare a luminii, animațiile pentru uși sau componente de mobilier și exportul în PDF 3D.

Acuratețea designului este îmbunătățită cu noile funcții care permit crearea plăcilor înclinate, cu straturi de grosime variabilă sau definirea etapelor de construcție pentru pereți. În plus importul nativ din Revit a fost optimizat și ai suport în cloud-ul Microsoft OneDrive.

Materiale PBR

Materialele PBR deschid o întreagă lume plină de realism. PBR vine de la Physically Based Rendering și permite simularea materialelor existente cât de realist posibil în toate condițiile de iluminare.

Când randezi un interior de cafenea, cu materiale RBP și lumină caldă, poți observa varianța ruginii de pe peretele decorativ. Este doar o suprafață plată, dar pare reală datorită materialului PBR care include și texturi detaliate pentru reflexie și rugozitate.

Temperatură de culoare

În ARCHLine.XP 2022, poți specifica și temperatura de culoare pentru lumina artificială. Ajustând temperatura de culoare, vei obține rezultate mult mai realiste prin comparație cu modificarea culorii luminii. Temperatura de culoare poate fi setată oriunde între 1000 K și 10.000 K pentru a simula lumina din becurile existente azi.

Cum creezi uși glisante în Door Wizard

Folosind comanda Door Wizard, poți crea uși glisante rapid și să le configurezi toți parametrii. Cu noile opțiuni, poți să proiectezi uși glisante la fața sau în interiorul pereților, acestea fiind unele din cele mai întâlnite modele. Noile tipuri de uși includ:

  • Uși cu un canat ce glisează la fața / în interiorul peretelui
  • Uși cu două canate ce glisează la fața / în interiorul peretelui

Schimbarea grosimii podestului scării

ArchLine.Xp calculează automat grosimea de bază a podestului. Poți să o modifici însă prin introducerea unei valori diferite.

Listă grafică pentru diferitele tipuri de trepte

Lista cu toate configurațiile treptelor te ajută să confirmi dimensiunile acestora și să estimezi necesarul de materiale.

Plăci înclinate sau cu grosime variabilă

Poți folosi noua metodă pentru a specifica înclinația plăcilor la trotuare sau terase unde ai nevoie de pantă pentru scurgere.

Straturi de pereți pe etape de construcție

Poți personaliza complet aspectul unui perete, setând diferite straturi în funcție de etapa de construcție. Astfel este mai simplu să gestionezi intervențiile de restructurare și să finalizezi desenele pe etape de construcție. Cu această funcție același perete poate avea o reprezentare în faza existentă și alte straturi sau altă reprezentare în următoarea etapă. I se pot adăuga de exemplu noi straturi de izolație sau anumite părți din el pot fi marcate pentru demolare.

Archline.XP Animatie sertare usi mobilier 3D detectare coliziuni

Animație pentru obiectele de mobilier

Animația pentru dulapuri arată modul în care se deschid ușile sau sertarele. Această opțiune creează secvențe animate distincte pentru fiecare obiect de mobilier selectat.

Cel mai important scop al opțiunii de animație este să permită identificarea rapidă a coliziunilor, pentru ca ele să poată fi evitate încă din faza de proiectare.

Precizie în editarea elementelor

Alinierea elementelor în 2D/3D

Folosește funcția Aliniere ca să specifici poziția exactă a obiectelor în câteva secunde. Funcția îți permite și filtrarea obiectelor și poate fi folosită atât în vederile 2D cât și în 3D.

Distanțe egale

În proiectare, anumite elemente trebuie adesea poziționate la distanțe egale. Această comandă te ajută să împarți în mod egal spațiul dintre componentele selectate.

Opțiuni pentru copiere multiplă

ARCHLine.XP permite copierea multiplă a unui element în diverse variante - de-a lungul unei axe (poți bloca axa X, Y sau Z) sau de-a lungul unui traseu existent.

Project cleaner

Este o funcție simplă și eficientă care reduce dimensiunea fișierelor unui proiect. Aceasta gestionează toate fișierele obiectele sau stilurile din proiect și îți permite să elimini într-un singur pas toate elementele inutile sau nedorite.

Crearea planșelor de plotare

Ai acum la dispoziție noi opțiuni pentru realizarea documentației de proiect. În layout-ul pentru crearea planșelor poți controla clădiri multiple concomitent selectând motivele pentru reprezentarea pereților sau a pardoselilor.

Legende pentru materiale

Legendele speciale pentru materiale permit identificarea rapidă a materialelor folosite pentru straturile pereților, plăcilor sau ale învelitorilor. Le găsești în Documentație > Quantity Take-Off > Materiale utilizate.

Profile transversale ale străzilor cu materiale

Este posibil să specifici diferite materiale pentru părțile diferite ale secțiunii de drum (de exemplu: trotuar, spații verzi sau carosabil). Această nouă opțiune permite crearea unor străzi mai realiste și complexe pe terenul dat, fără a fi nevoie de modificări ulterioare.

Colaborare

Import ale fișierelor native Revit

Datorită dezvoltării importui de fișiere .RVT, elementele arhitecturale esențiale își păstrează tipul și proprietățile. Pereții, stâlpii, plăcile și grinzile sunt afișate în ARCHLine.XP cu toate proprietățile preluate din Revit.

Export în PDF 3D

Poți salva modelele 3D direct în PDF 3D. În Adobe Reader le poți apoi roti, mări sau prezenta în modul Randare. Ai control asupra luminilor, culorilor de fundal și poți afișa orice secțiune simplu doar mutând linia de secțiune.

Suport pentru stocarea în drive

Stocarea în cloud-ul OneDrive este integrată în Windows. Odată logat, ai acces la fișierele tale din Explorer și poți alege care să fie stocate în cloud. ARCHLine.XP funcționează atât cu serviciul în cloud Google Drive cât și cu OneDrive.

Începe cu un trial

Summary
Noutăți ARCHLine.XP Professional 2022
Article Name
Noutăți ARCHLine.XP Professional 2022
Description
An article on the new 2022 features of ARCHLine.XP Professional.
Publisher Name
archline
Publisher Logo