ARCHLine.XP

Proiectare de mobilier în ARCHLine.XP

Mobilierul în ARCHLine.XP

Proiectarea de mobilier în ARCHLine.XP este simplă și intuitivă. Programul are o vastă bibliotecă de unde puteți selecta diverse piese de mobilier. Dacă nu găsiți elementele dorite, nu vă temeți, puteți să le luați din 3D Warehouse urmărind pașii din acest tutorial de proiectae de mobilier.

După ce v-ați ales categoria, în acest caz, cabinet fix, o să vi se deschidă în stânga un alt meniu care vă oferă acces direct la librăria ARCHLine.XP. Acolo există diferite cabinete deja implementate de program pe care puteți să le utilizați direct în plan sau vederea 3D cu un simplu drag-and-drop.

Dacă nu vă place mobila aleasă, nu vă îngrijorați. Există o soluție foarte simplă.

În ARCHLine.XP puteți să modificați majoritatea obiectelor importate sau oferite deja de aplicație. Trebuie doar să selectați obiectul dorit, dați dublu click pe acesta și programul va deschide un nou meniu. Există un meniu pentru orice!

După cum vedeți, există multe lucruri care pot fi modificate la un singur corp. Din fericire ARCHLine.XP este un program de proiectare de mobilier foarte intuitiv și permite modificarea mobilei cu ușurință.

Crearea și editarea mobilierului în ARCHLine.XP

  1. Primul pas care trebuie făcut este să vă stabiliți dimensiunile. Apăsați prima iconiță și inserați valorile dorite.

2. După puteți schimba picioarele corpului printr-un simplu click pe ele în imaginea 3D din meniu. Programul vă va trimite direct la meniul corespunzător unde puteți selecta diferite picoiare pentru corpul ales.

3. Placajul este următorul. La fel ca la pasul anterior, apăsași pe una din fețtele corpului și după selectați din librăria ARCHLine.XP materialul dorit.

În cazul în care nu vă plac materialele sau culorile disponibile, puteți să le importați direct din bibliotecă sau să modificați placajul ales. Puteți schimba culoarea, adăuga gravuri și diferite modele, schimba mânerele și multe altele.

4. Punere unor noi rafturi este dificilă, dar cu exercițiu și experimentare veți putea face astfel de schimbări fără probleme. O altă soluție este să vă alegeți deja un corp cu numărul de rafturi dorit căruia îi modificați primii 3 pași menționați mai sus.

Mai întâi separați corpul în numărul de segmentele dorite. După aceea apăsați pe bifa din dreapta jos.

După decideți cum doriți să se deschidă sertarul. Din nou, trebuie apăsat pe bifă pentru a completa setările.

O altă posibilitate de customizare a corpurilor de bucătarie este integrarea unui alt element, precum un cuptor. Apăsați pe ultima iconiță și selectați elementul dorit, apăsați pe bifă, și după aceea modificați poziția cuptorului pe raft, astfel încât este vizibil.

Acest pas este cel mai dificil în proiectarea mobilierului în ARCHLine.XP.

Biblioteci și aompatibilitatea cu SketchUp

În rest, puteți să folosiți celălalte obiecte de mobilier din bibliotecă. Dacă nu ați găsit un obiect care să vă placă, puteți să mergeți înapo la meniul de „Interior” și să accesați 3D Warehouse al SketchUp. Este o librărie publică din care puteți descărca alte obiecte, mai complicate, diferite, noi, făcute de alte persoane.

Schimbarea materialului

Un alt mod de a modifica mobila este prin schimbarea materialului. Fiecare obiect din ARCHLine.XP are meniul următor:

O să căutați „New Material” și o să vi se deschidă fereastra „Edit material”.

Edit material

Aici o să puteți modifica materialele obiectului (cu cât descărcați mai multe obiecte, cu atât aveți mai multe materiale la dispoziție.) Selectați un material, dați click pe el și după aceea căutați materialul dorit.

Cum poziționați mobila

Așa cum am menționat și mai sus, pentru a pune mobila în plan trebuie doar să faceți un simplu drag-and-drop. După aceea aveți opțiunea de a roti obiectul, de a-l multiplica, de a îl micșora sau mări, și de a-l înălța de pe podea.

Scaun importat din 3DWarehouse și editat în ARCHLine.XP

Aceștia sunt pașii principali pentru a edita mobilier în ARCHLine.XP.

Descoperă proiectarea de mobilier în ARCHLine.XP astăzi! Descarcă free trial de 30 de zile chiar aici și acum.

Pentru mai multe tutoriale de proiectare arhitecturală și de mobilier, urmăriți canalul de Youtube AEC Software.

Urmăriți-ne pe Instagram, Facebook și TikTok pentru informații din program și trenduri de amenajări interioare, arhitectură și proiectare de mobilier.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *